Frederik Van Beylen

Na het behalen van mijn middelbaar diploma wetenschappen-talen besloot ik om mijn passie in de wetenschap verder te gaan

ontdekken, meer specifiek in het menselijk lichaam. Door mijn sportieve achtergrond heeft het ertoe geleid de studie kinesitherapie en revalidatiewetenschappen te volgen. In 2020 ben ik afgestudeerd in musculoskeletale aandoeningen, een master afstudeerrichting waarbij er manuele technieken en oefentherapie wordt gebruikt om spier- en gewrichtsaandoeningen te behandelen. Het jaar daarop (2021) heb ik een master in inwendige aandoeningen behaald. Hierbij richt ik mij  tot patiënten met hart-, longproblematieken; metabole problemen (diabetes, obesitas) en oncologiepatiënten.

Met deze twee diploma’s op zak, heb ik een zeer brede kijk op hoe men best revalideert.

Uiteraard zal het studeren hier niet bij stoppen. Bijscholing is absoluut noodzakelijk om op de hoogte te blijven voor een optimale revalidatie. Zo start ik in het najaar van 2021 met de postgraduaat ‘Manuele therapie’.